Keresés az oldalon:

 

Kérdőív a pikkelysömörhöz társuló körömtünetekről

Tisztelt Hölgyem/Uram!

A pikkelysömör sokakat érintő krónikus bőrbetegség, mely gyakran szövődik körömtünetekkel. Bár a betegség kialakulásáról sokat tudunk, csak részben ismert, hogy a körömtünetek mekkora esztétikai problémát jelentenek a betegek és mások számára.

Kutatásunk célja ezért az, hogy felmérjük, milyen mértékben zavaróak a pikkelysömörhöz társuló körömtünetek. A kérdés vizsgálata céljából egy interneten kitölthető kérdőívet szerkesztettünk, melynek kitöltése során 19 körömelváltozás képét mutatjuk meg pikkelysömörös betegeknek és egészséges önkénteseknek. A válaszadókat arra kérjük, hogy jelöljék meg, hogy a szubjektív véleményük szerint ezek a körömelváltozások mennyire (nem) esztétikusak. A kérdőív kitöltése kevesebb mint 5 percet igényel, az adatgyűjtés természetesen anonim módon zajlik.

Arra kérjük Önt is, hogy segítse munkánkat a kérdőív kitöltésével.

A kérdőívet ide kattintva tudja kitölteni.

Reményeink szerint a kutatás eredményei hozzájárulhatnak a pikkelysömör betegség jobb megismeréséhez, esetlegesen új diagnosztikai vagy kezelési lehetőségek kifejlesztéséhez. Kutatásunk eredményei egyetemi diplomamunka alapját képezik majd, illetve hazai és nemzetközi tudományos közleményekben kívánjuk azokat ismertetni.

Amennyiben egyetért a kutatás céljával, kérjük küldje tovább az emailt más pikkelysömörös betegek vagy hozzátartozóik, barátaik részére is.

Köszönjük, hogy segíti a munkánkat a kérdőív kitöltésével és továbbküldésével!

Prof. Dr. Gyulai Rolland (PTE Bőr-, Nemikórtani és Onkodermatológiai Klinika)
Szebényi Júlia Liza (PTE IV. éves orvostanhallgató)


Támogatás
Kérjük segítse a Magyar Psoriasis Alapítványt személyi jövedelemadója 1%-nak felajánlásával.

Adószámunk: 18236820-1-41
Kapcsolat
Telefon:
(06-1) 218-8110
Telefax:
(06-1) 218-8120
E-mail:
alapitvany@psoriasis.hu


A honlapot készítette: Varga Bálint