Keresés az oldalon:

 

A Human Genom Project jelentősége az örökletes hajlamon alapuló betegségekben

Nagyon sokáig a betegségeknek két csoportját különböztettük meg. Az egyikbe soroltuk a génhibára vagy kromoszóma-rendellenességre visszavezethető, ritka genetikai betegségeket, mint a vérzékenység, vagy a Down-kór.

bővebben...

A pikkelysömörhöz társuló izületi gyulladásról (Arthritis psoriatica)

A pikkelysömörben szenvedő betegek mintegy 10%-ban a bőr- és /vagy körömpsoriasishoz gyulladásos izületi betegség is társulhat.

Az izületi gyulladás jóval gyakoribb a bőrérintettség mellett körömpsoriasisban is szenvedő betegek esetében, mint akkor, ha csupán a bőrön van psoriasis, a körmökön nincsen.

bővebben...

A hajas fejbőr psoriasisa

A psoriasis előszeretettel betegíti meg a hajasfejbőrt, gyakori, hogy itt kezdődik. Sokszor évekig nem terjed tovább, sőt nem ritka, hogy később sem érint más bőrfelszínt.

bővebben...

Első vizit

Az első viziten, a részletes, személyre szóló értékelés előtt, mindig megkérdezem, mondhatok-e pár szót általánosságban is a pikkelysömörről.

bővebben...

Van remény? Van remény!

Nem tudom megszokni, (nem is lehet) még mindig összeszorul a szívem, ha látom a szorongó arcokat, amint kérdezik, van-e remény arra, hogy a pikkelysömör valaha is gyógyítható lesz. Elhangzik ez elkeseredettebben is: "Mindenki, aki látott, megmondta, hogy nem lehet segíteni, végigkísér az életemen, nem is érdemes tenni semmit." Mégis, a leglemondóbb állításból is kihallani a kérést, hogy valami reménykeltőt mondjak. Sok írásban és szóban feltett kérdésre válaszolva most ezt teszem.

bővebben...

Az orvos válaszol

Kedves olvasónk, aki psoriasisban és izületi gyulladásban is szenved, aggodó levelében azt kérdezi, vannak-e a psoriasisnak stádiumai és olyan-e maga a betegség, mint egy rosszindulatú daganat?

bővebben...

Támogatás
Kérjük segítse a Magyar Psoriasis Alapítványt személyi jövedelemadója 1%-nak felajánlásával.

Adószámunk: 18236820-1-41
Kapcsolat
Telefon:
(06-1) 218-8110
Telefax:
(06-1) 218-8120
E-mail:
alapitvany@psoriasis.hu


A honlapot készítette: Varga Bálint